Beton vloer

Industriële look met natuurlijke basis.

Onze béton ciré Pro komt uit Frankrijk en heeft zich al meer dan 18 jaar bewezen. Reden voor de grote vraag naar béton ciré is de unieke samenstelling en daarmee uitgebreide toepassingsmogelijkheden. Béton ciré is een zeer sterke watervaste ‘cementstuc’ en bijzonder geschikt voor badkamers, keukens, vloeren, meubels en objecten als openhaarden, maar ook buiten voor bijvoorbeeld het terras. In oorsprong werd de cement stuclaag met een was (cire) afgewerkt als beschermlaag. Vandaar de benaming béton ciré. Tegenwoordig wordt het merendeel van de oppervlakken behandeld met een speciale zeer duurzame coating.

 

Toepassing

Een volledig pakket Béton Ciré materialen bestaat uit het cement + vloeibare (gekleurde) hars waarmee de mortel wordt aangemaakt. Daarbij horen een impregneer en coating om de stuclaag goed te beschermen tegen vuil en vocht.

Men kan kiezen uit inmiddels 66 sprekende kleuren.

 

Kenmerken van onze Béton Ciré Pro

 • gebruik van vloeibare pigmenten  – zeven van pigmentpoeder/cement niet nodig.
 •  béton ciré Pro hars en vloeibaar pigment kan apart geleverd worden (economischer in gebruik).
 • de 2 lagen Béton Ciré Pro zijn gemakkelijk op één dag aan te brengen.
 • Béton Ciré Pro heeft een langere verwerkingstijd dan een gemiddelde béton ciré.

De cementmortel is geschikt voor praktisch elk gewenst oppervlak (vloer/wand/plafond) en hecht door z’n unieke samenstelling op een groot aantal typen ondergronden. De stuclaag is zeer dun (2 a 3 mm in 2 lagen) maar vanwege de cementbasis bijzonder sterk en slijtvast in tegenstelling tot vergelijkbare stucproducten op kalkbasis.

Met name dankzij bijbehorende unieke afwerkproducten is béton ciré Pro geschikt voor zowel binnen en buiten maar met name ook voor natte ruimten (compleet waterdichte afwerking). Béton ciré Pro oppervlakken, zoals aanrechtblad en doucheruimte, kunnen met reguliere schoonmaakproducten worden onderhouden en gereinigd. Agressievere middelen als chloor, bleek of antikal worden afgeraden.

 

Ondergronden

Béton Ciré Pro hecht op praktisch alle standaard bouwmaterialen in combinatie met juiste de primer/uitvlaklaag. Vereiste is dat de ondergrond star, vet en stofvrij is.

Hechting o.a. op:

 1. beton      en cement (vloer)
 2. watervast      gipsplaat/gipsblok
 3. kalkzandsteen      of gasbeton
 4. hout      (watervast plaatmateriaal)
 5. (bestaand)      tegelwerk
 6. (bestaand)      metselwerk
 7. (bestaand)      stucwerk (geen gipsstuc in natte ruimten)
 8. polystyreen      (Wedi-systeem)

Sommige oppervlakken kunnen voor een optimaal resultaat eerst worden uitgevlakt.

 

 

 

Vraag & Antwoord

1. Kan Béton ciré Pro ook op de vloer?

Béton ciré Pro kan op een uitgewerkte vlakke (zand) cement of betonnen vloer (tevens Lewisplaatvloer of Anhydriet) worden aangebracht, eventueel in combinatie met vloerverwarming (op waterbasis).

2. Hoeveel kleuren Béton ciré Pro zijn er?

Er zijn inmiddels 66 kleuren in onze béton ciré Pro. Eventueel kunnen wij een kleur voor u mengen aan de hand van een staal.

3. Is er een prijsverschil in de kleuren?

Er is geen prijsverschil tussen de verschillende kleuren.

4. Wat is de gemiddelde prijs van béton ciré?

De gemiddelde materiaalprijs voor een vloer is €40,00 incl. BTW per m2. Voor het aanbrengen komt hier gemiddeld ca. € 25,00 per m2 bij, afhankelijk van de oppervlakte. Dit is echter een globale richtprijs, er kan bij de specialist echter altijd een vrijblijvende offerte per project worden aangevraagd.

5. Hoe lang duurt het  aanbrengen van het béton ciré?

Het béton ciré Pro proces bestaat uit 5 fasen: béton ciré laag 1 –  béton ciré laag 2 – schuren,– impregneren – coating.  Gemiddeld duurt het gehele procédé inclusief droogtijd(en) ca 1 week.

6. Kan béton ciré Pro ook over tegels worden aangebracht?

Béton ciré Pro kan over bestaand tegelwerk (mits degelijk en vlak). Enig voorwerk/uitvlakwerk is noodzakelijk.

7. Is béton ciré Pro ook echt geschikt in de douche of bad?

Béton ciré pro is geschikt voor vloer of wand in de douche als ook in het bad. Voor deze ruimten dient extra aandacht te worden geschonken aan de ondergrond/voorbereiding. Douchevloeren dienen heel goed op afschot (aflopend naar afvoer) te zijn gemaakt en het béton ciré pro stucwerk dient met name in de natte delen mooi dicht en vlak te zijn gestuukt.

8. Hoe zit dat met het onderhoud en schoonmaken?

Onderhoud van het béton ciré Pro met reguliere schoonmaakmiddelen. Geen chloor of bleek. Antikal alleen sporadisch en direct met veel water afspoelen. Vraag na een uitgebreide informatie.