Assioma‚® vloer

 

Assioma‚® lanceert een innovatief product voor vloer- en wandbekleding met de 'Assioma‚® Jewel Stone Collection'. Een combinatie van natuursteen, carrara marmer en speciaal gemodificeerde harsen.‚ ‚ ‚ 

Assioma‚® is een materiaal samengesteld uit marmersteentjes of natuursteentjes van verschillende groottes gebonden met een doorschijnende of gekleurde hars.

De oppervlakte is vlak, de stenen liggen volledig in het hars. Deze eigenschap geeft Assioma‚® een intrigerend esthetisch oogpunt. Assioma‚® is lichtdoorlatend, wat de mogelijkheid biedt om er verlichting achter te plaatsen. Bovendien is Assioma‚® duurzaam, stevig, onderhoudsvriendelijk en herstelbaar.

 

assioma-overzicht1


Assioma‚® is zowel geschikt voor‚ particulieren (badkamer, keuken, hal, !) als voor publieke ruimtes zoals hotels, musea, luchthaven, restaurants, enz. Het natuurproduct is nagenoeg vloeistofdicht. Daardoor is vlekvorming onmogelijk wat natuurlijk de onderhoudsvriendelijkheid ten goede komt.

Verder kan Assioma‚® perfect op natte plaatsen geïntegreerd worden zoals douchecabines, badkamers etc... Assioma‚® is verkrijgbaar in verschillende afmetingen van tegels, in mozaïek of op maat gemaakte platen. Speciale composities kunnen op aanvraag geproduceerd worden.

 

assioma-overzicht2


Plaatsing van Assioma‚® vloeren

Assioma‚®, als vloerbekleding, wordt rechtstreeks op een betonvloer of chape verlijmd. Indien‚ u voor Bianco Carrara kiest, is het nodig om een witte lijm te gebruiken. Verder kan Assioma perfect op natte plaatsen geïntegreerd worden zoals douchecabines, badkamers,...

Indien‚ u Assioma‚® als ondergrond voor in de douche gebruikt, moet de chape waterdicht zijn. Men moet een voeg voorzien van 1mm tot 1,5mm voor tegels tot 40 x 40 cm en van 2mm voor grotere formaten. De uitsparing met een normaal tegelvoegsel opvullen.‚ Maak hierbij gebruik van een kleur die dicht aanleunt bij de tint van de steentjes of andere ingegoten materiaal.

 

assioma-2


Indien Assioma‚® wordt geplaatst op een vloer met vloerverwarming, moet men de voeg vergroten met 1mm en aan de gebruikte lijm een elastische lijm op basis van latex toevoegen. Wij raden U aan de tegels 2 uur voor plaatsing horizontaal te stockeren. Voor alle versnijdingen maakt U gebruik van een diamantschijf, droog of watergekoeld.

 

Eigenschappen en onderhoud

Alle Assioma‚® producten ... tegels, platen,... - worden handgemaakt. Kleine onregelmatigheden, onzuiverheden, luchtbelletjes en de verhouding van de bestanddelen zijn een bewijs dat het om een artisanaal product gaat. Het min of meer gladde aspect aan de oppervlakte kan variëren naargelang de temperatuur en de vochtigheid tijdens de productie. Assioma‚®, Jewel Stone is zeer krasbestendig en heeft een goede weerstand tegen zuren, warmte en alkali's.Het‚ hars verdraagt blootstelling aan direct zonlicht doch raden wij buitentoepassingen af daar mogelijk de kleur van het hars zou kunnen veranderen.

 

assioma-3

 

Voor onderhoud dient U gebruik te maken van een neutraal reinigingsmiddel. Nooit gebruik maken van zuren of antikalkproducten want die zouden de helderheid van het product vertroebelen.

Om het oppervlak van een Assioma‚® product er‚ weer als nieuw te doen uitzien,‚ kunt u‚ zandschuurpapier met korrel 600 gebruiken en polieren aan 1300-1500 toeren, samen met de crème van de Assioma‚® onderhoudskit.