Grindvloer,

De grindvloer ( andere naam voor grindtapijt ).

 

Als je denkt aan grindvloeren, dan denk je aan vloeren gemaakt met een deklaag van heel kleine steentjes/korreltjes. Veelal bruin, grijs en/of zwart gekleurd. Maar wist u dat er heel veel soorten grindvloeren zijn en ook nog eens in heel veel verschillende kleuren leverbaar?

  • Een grindvloer met een fijne korrel
  • Grindvloeren met een grove korrel
  • Een diamanten grindvloer
  • Een marmer(en) korrel tapijt

 

Overal een heerlijke grindvloer

De grindvloer van uw keuze kan overal in huis worden gelegd.

Er zijn drie soorten verzegeling mogelijk:
- acrylaatverzegeling.
- tweelaagse epoxyverzegeling.
- tweelaagse epoxyverzegeling antislip d.m.v. instrooien met zilver- of grof zand: vloeistofdicht.

 

Bij een verzegelde grindvloer zal in het begin sprake zijn van streepvorming. 
Deze slijt langzaamaan weg door het gebruik van de vloer.

 

 
 

Op welke ondergrond kan een grindvloer worden aangebracht?

In principe zijn alle vormvaste ondervloeren geschikt voor het aanbrengen van een Janmaat Grindvloer. Bij een constructie van betonnen platen, waarop een zand/cement vloer wordt aangebracht, kan de zand/cement vloer gaan scheuren door werking van de platen. Als dat gebeurt, kan de scheur zich doorzetten in uw grindvloer.

Om dit te voorkomen adviseren wij door de aannemer een krimpnet van 6-150 mm in de zandcement-afwerklaag te laten aanbrengen. Een vastliggende tegelvloer hoeft niet te worden verwijderd. Alleen de losse tegels moeten weggehaald worden. Als de tegels ongelijk liggen, zal de grindvloer plaatselijk dikker aangebracht moeten worden dan de gebruikelijke 8 mm.

Bij een planken ondervloer moet de beweging uit de ondervloer gehaald worden. Watervast verlijmde multiplexplaten moeten steensgewijs met 3 mm. tussenruimte tegen elkaar aan worden gelegd en vervolgens worden vastgeschroefd aan de balkenconstructie met gegalvaniseerde schroeven. Een anhydriet ondervloer moet worden geschuurd en een zandcement-afwerklaag moet vlak, zonder spaanslagen en minimaal 5 cm dik, op de eventuele leidingen zijn.

 

 

 

Vloerverwarming in combinatie met epoxy vloeren.

Gietvloeren, grindvloeren en industrielookvloeren voelen heerlijk comfortabel aan. Dat komt doordat ze door hun samenstelling de omgevingstemperatuur aannemen.

Wilt u extra luxe en comfort in uw woning of bedrijfsruimte, dan zijn onze vloeren echter ook ideaal te combineren met vloerverwarming.

Het is dus zeker het overwegen waard bij een nieuwe grindvloer een epoxyvloercoating te laten aanbrengen in combinatie met een vloerverwarmingssysteem in bestaande bouw en nieuwbouwpanden. Bij bestaande dekvloeren (zowel tegelvloeren als anhydriet of zandcement) slijpen we de vloerverwarming in en egaliseren we het oppervlak daarna met een speciale egalisator, waarna we de gietvloer aanbrengen. Bij nieuwbouw kunnen we de vloerverwarming in de nieuwe dekvloer verwerken, zodat aparte egalisatie niet nodig is.

Voor meer informatie over de combinatie van epoxyvloeren en vloerverwarming kunt u contact met ons opnemen via 0180-550972. U kunt ook onze showroom bezoeken om de mogelijkheden van vloerverwarming in uw situatie uitgebreid te bespreken.

 

Nieuw systeem, alleen bij Janmaat Vloeren

Voor de vloer in uw toiletten badkamer is hygiëne van levensbelang. Kies daarom voor een Janmaat vloersysteem welke het beste bij uw wensen past. Een perfecte keuzes. Dit komt vanwege de vele mogelijkheden in kleur en structuren. Alle vloersystemen hebben veel unieke eigenschappen:

      • Sterk, slip- en slijtvast
      • Naadloos
      • Geluidsabsorberend
      • Onderhoudsvriendelijk, bestendig tegen chemicaliën
      • Vloeistofdicht
      • Slag en stootvast